Iris Koppe

auteur/journalist/schrijfcoach

iris.koppe@gmail.com
twitter

AD Columns » Fijne zomer

Ha Hugo,

Waarom ben je toch zo fel? Waar komt die boosheid vandaan? Je lijkt soms Louis van Gaal wel. Of is jouw pubertijd nog niet voorbij? Kijk, ik vind het niet erg dat je je tegen mij afzet, maar het lijkt me zo moeilijk voor je vrouw. Zit ze met nog een puber in huis. Zij heeft voor één kind gekozen, niet twee.

Nou ja, het zullen de zenuwen wel zijn voor het WK-voetbal. Het is ook pittig om straks ineens 32 dagen non-stop voor de NOS te moeten werken. Er zijn toch alweer wat jaartjes verstreken sinds je voor het laatst met je kop op tv was. Herkennen de mensen je nog wel? En wie legt de jonge kijkertjes uit wie deze man met baard nu weer is?

Als ik tijd heb ga ik naar je kijken. Maar ik beloof niks. We zien elkaar in ieder geval bij de huldiging en de grachtentocht. Mag ik dan op je nek? Ik zie namelijk nooit iets in al die drukte en ik wil een selfie maken met op de achtergrond alle spelers van het Nederlands elftal.

Het volgende WK-voetbal is pas in 2018 en wordt georganiseerd door Rusland. De openingswedstrijd zal gespeeld worden in Warschau. De finale is vier weken later in Kiev. Dat heeft de Russische Voetbal Unie afgelopen week bekend gemaakt. Nee hoor, ik maak een grapje. Zo’n vaart zal het allemaal niet lopen. Poetin neemt Transnistrië nog in, maar verder komt hij niet. Geen zorgen.

Het was fijn om het afgelopen jaar met je te schrijven. Ik ga je als penvriend zeker missen. Vooral als ik straks op vakantie ben – op berensafari – en noodgedwongen in de foetushouding moet gaan liggen als ik onverwachts een bruine beer tegen het lijf loop.

Maar voor ik ga, begin ik eerst met een feuilleton voor deze krant over de veertigjarige Vero, een typische AD-vrouw. Iemand die voortdurend worstelt met ouder worden en de angst om er niet meer bij te horen. Misschien voor jou herkenbare thema’s.

Vero is ook een vrouw die elke ochtend een kwartier eerder opstaat om vers tarwegras te persen (in een slowjuicer van 200 euro). Maar zich vervolgens door een moeder op het schoolplein laat verleiden een sigaretje mee te roken en zich hier een dag lang schuldig over voelt.

Zo’n vrouw dus. Enfin, je leest het wel.

Fijne zomer, Iris