Iris Koppe

auteur/journalist/schrijfcoach

iris.koppe@gmail.com
twitter

AD Columns » Seks tijdens het WK

Lieve Hugo,

Ik las dat de bondscoach van het Braziliaanse elftal, Luiz Felipe Scolari, tijdens het WK-voetbal dit keer zijn spelers wel zal toestaan seks te hebben. Hij zei: “Normale seks is oké. Maar sommigen houden van acrobatiek. Dat is niet de bedoeling.”

‘Normale seks’ is rechttoe-rechtaanseks, begreep ik. Bij acrobatiek denk ik meteen aan iemand die vanaf een paard door een brandende hoepel springt, maar dat zal hij wel niet bedoelen.

Tijdens het WK van 2002 verbood Scolari zijn spelers veertig dagen lang om seks te hebben, van het trainingskamp tot en met de finale. Het werkte, want Brazilië werd in Japan en Zuid-Korea voor de vijfde keer wereldkampioen.

Waarom hij zijn succesformule – geen seks tijdens het WK – heeft veranderd, begrijp ik niet. Maar het roept allerlei vragen bij mij op. Wat is acrobatische seks en is dat ook een probleem bij het Nederlands elftal? Of is de Nederlandse man in tegenstelling tot een Braziliaan een dood paard in bed? Wat zegt dit over beide landen?

En wat vind jij, als Van Gaal-expert: moet Louis ook korte metten maken met de acrobatiek tussen de lakens? Of is hij hier juist voorstander van? Was hij tijdens zijn gloriedagen in het voetbal zelf ook ‘lord of de rekstok’ in bed?

Daarnaast vraag ik me af hoe het zit met seks in het vrouwenvoetbal en of dat tijdens toernooien ook verboden zou moeten worden. Of gelden hier weer andere regels?

Laatst las ik over de borstenmasseur van Beyoncé, die zij ieder optreden bij zich heeft. Vlak voordat ze het podium opgaat, masseert deze man ongeveer tien minuten haar borsten. Hierdoor is ze opgewonden, energieker en zingt ze ook nog eens beter. Toen ik mijn verbazing hierover tegen een vriendin uitte zei ze: “Heel veel artiesten hebben een borstenmasseur. Wist je dat niet?”

Hmm, blijkbaar loop ik achter. Hierna dacht ik: stel mijn vriend doet dit als bijbaantje, wat zou ik daar dan van vinden? En in welke beroepsgroepen zou een borstenmasseur nog meer tot zijn recht komen? Misschien in bepaalde delen van de ambtenarij? Of op ingedutte ministeries? Bij mensen die een powerpoint-presentatie moeten geven bij een verzekeringsmaatschappij slash verstoft re-integratiebureau? Volgens mij is er nog een wereld te winnen voor de borstenmasseur.

Enfin, mijn Ajax wordt zondag kampioen. Of denk je dat het nog misgaat?

Lfs, Iris