Iris Koppe

auteur/journalist/schrijfcoach

iris.koppe@gmail.com
twitter

Nieuws

November 2022 verscheen ‘Elena, berichten uit de schuilkelder‘, bij uitgeverij Thomas Rap. In dit boek volg ik de Oekraïense Elena, bij wie ik ooit studeerde in Kyiv. Als op 24 februari 2022 Rusland op brute wijze Oekraïne binnenvalt, slaat Elena op de vlucht. Ondertussen houdt ze mij, al schrijvend, op de hoogte van alles wat ze meemaakt. Hoe ze in één klap haar vertrouwde leven kwijt is.  Hoe haar zoon in Oekraïne achterblijft om te gaan vechten. En dat ze, omdat ze niet weet waar ze heen moet vluchten, haar Hongaarse ex opbelt met de vraag of hij haar kan komen ophalen bij de grens. De verhalen zijn indringend en laten zien hoe groot de impact van de oorlog is op het leven van gewone Oekraïense burgers.

De verhalen van Elena worden sinds het begin van de oorlog gepubliceerd in De Volkskrant. Daar verschijnt de rubriek nog steeds, elke woensdag.

Bestel het boek hier, of koop het luisterboek (ingesproken door Sonja Barend)

***

Vanaf 2019 ben ik ook werkzaam als schrijfcoach. Wil je weten hoe je een journalistiek artikel schrijft? Een column? Ben je met een eigen roman bezig? Of wil je graag de biografie van iemand anders optekenen? Stuur dan een bericht naar iris.koppe@gmail.com. Soms kunnen een paar gesprekken over ‘hoe te beginnen’ al genoeg zijn, maar ik bied ook complete cursussen aan. Ook geschikt voor middelbare scholen.

***

Een groot deel van 2019 werk ik vanuit Warschau, als correspondent Midden- en Oost-Europa voor de Volkskrant. Mijn portefeuille bevat de volgende landen: Polen, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, de Baltische Staten, Roemenië en Bulgarije. Voor informatie of verhalen uit deze regio stuur dan een bericht naar iris.koppe@gmail.com 

***

Mijn boek over de Nederlandse voetbalster Daphne Koster is op 5 juli 2017 verschenen bij uitgeverij Overamstel.

 

Mijn boek over de Oekraïense voetballer Evgeniy Levchenko is 22 oktober 2015 verschenen bij uitgeverij Thomas Rap.

Omslag Lev - Iris Koppe